Přihlásit

Myslivci dělali pořádek (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Velký kontejnér, který byl nakonec naplněn třemi tunami odpadu, poskytl odbor životního prostředí litoměřického městského úřadu.
Přestože žijeme v Chráněné krajinné oblasti České středohoří, je s podivem, co lidé dokáží do nádherné přírody, které bychom si měli vážit, vyhodit. To, že občané při svých vycházkách vidí spousty zvěře, je i naše zásluha, protože v zimním období zvěř z vlastních zdrojů krmíme a rozvážíme léčiva jako prevenci proti zvířecím chorobám. Vlastní odlov zvěře, který reguluje MěÚ ve spolupráci s příslušnými ministerstvy, je už pouze třešnička na dortu.
Velmi nás mrzí, když nás lidé spojují s různými živly, kteří střílejí z dlouhé chvíle do dopravních značek apod. Vždyť my - myslivci - musíme hlásit každou vystřelenou ránu nadřízeným osobám. Sami se v noci s podobnými případy setkáváme, kdy pytláci loví z aut za pomoci světlometů zvěř, která je ještě k tomu hájená, nebo své psy učí lovit volně žijící zvěř. My potom nacházíme střelenou zvěř nebo potrhané kusy od psů.
Jsme si vědomi, že naše honitba je v příměstské oblasti, ale lidé zde vidí spousty zvěře, které je třeba si vážit, zrovna tak jako přírody, která nás obklopuje a zachovat jí alespoň v takovém stavu, v jakém nyní je.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.