Přihlásit

Příroda se probudila (Blesk hobby)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na stromech raší z pupenů první zelené lístky a břehy potoků i mokré louky se rozzářily květy blatouchů.  Hřejivé sluníčko láká dosud zkřehlé obojživelníky, plazy a hmyz.
Zvířata si obsazují svá teritoria a některá již vychovávají mláďata. Ptáci staví nebo opravují hnízda, samičky do nich snášejí vajíčka.
Divoké kachny starostlivě vodí kachňata na rybník a chrání je před nástrahami přírody. Ze svých zimovišť se vracejí také divocí holubi, aby zde založili nová pokolení.
Návštěvník lesa zachovávající klid může spatřit liščata, jak si hrají na slunné pasece. Lišky u nás nemají přirozené nepřátele, proto v místech jejich přemnožení samozřejmě ubývají zpočátku mláďata a později i dospělí zajíci, bažanti, koroptve a další drobná zvěř. Stav lišek se musí pečlivě regulovat, a to je jeden z úkolů myslivců.

***

Výzva pro čtenáře - Napište nám své dotazy ohledně myslivosti, rybaření a všeho, co vás zajímá o počasí. Na nejzajímavější otázky vám v některém z příštích čísel odpoví naši odborní poradci. Svůj dotaz označte heslem: Toulky přírodou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.