Přihlásit

Opilý myslivec postřelil malého pejska (Šíp)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ministr vnitra žádá vyšší trest

Praha
Chudák malý Ferda, copak mu to udělali? Teď se dívá do fotoaparátu pohledem plným bolesti. Myslivec na něj střílel se záměrem ho zabít.
"Byli jsme na procházce v lese. Ferda běhal okolo. Pak se ozval výstřel, Ferda vyštěkl a skácel se k zemi," říká panička Helena Hejduková z obce Mírová pod Kozákovem. Když pak pospíchala z lesa s plačícím Ferdou v náručí, potkala muže s puškou. "Byl úplně namol. Vynadal mi, ze nechán vám psa běhat bez vodítka, a hrozil, že to příště bude ještě horší," stěžovala si Šípu zoufalá paní Hejduková. U veterináře Ferdu ošetřili. Je mimo nebezpečí ohrožení života.
Ministr vnitra Ivan Langer k případu postřeleného pejska říká: "Za manipulaci se zbraní pod vlivem alkoholu je stanovena pokuta 15 tisíc korun. Je třeba zvýšit ji na 50 tisíc korun." Z minulosti jsou známy případy, kdy myslivci, zapíjející hon, postřelili psy, vystřelili na dítě, které si spletli s divočákem, nebo dokonce zastřelili jeden druhého.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.