Přihlásit

Na Opavsku je největší zájem o lovecké a sportovní zbraně (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Opava
"Největší zájem je o lovecké a sportovní zbraně. U krátkých zbraní je největší zájem o modely pistolí CZ 75," vysvětlil obchodní a technický ředitel PeBOIS s. r. o. Bohuslav Stoniš. Firma kromě samotného prodeje zbraní a střeliva zajišťuje mimo jiné provoz veřejné podzemní střelnice. "Klientům z řad sportovních střelců a lovců nabízíme v naší prodejně poměrně široký sortiment krátkých, dlouhých, sportovních a loveckých zbraní, a k tomu prodej střeliva," uvedl Bohuslav Stoniš s tím, že převážnou část jejich zbrojního sortimentu tvoří zbraně z České zbrojovky Uherský Brod. "Dále se také orientujeme na trh s mysliveckými potřebami, který se zde oproti Ostravě těší velkému zájmu," konstatoval Stoniš.
Opavská prodejna vznikla v roce 1995, střelnice se k ní přidala o rok později. "Na klientelu si nemůžeme stěžovat. Jezdí k nám zákazníci z Olomoucka a Ostravska, protože prodejců tady v tomto regionu moc není," pokračoval Bohuslav Stoniš. Zbraně v této prodejně kupují podnikatelé, ale i mladí myslivci, dále firma PeBOIS s. r. o., zásobuje zbraněmi a střelivem městské policie a školy či sportovní kroužky, jež praktikují sportovní střílení. Do opavské prodejny může přijít rovněž zákazník s přáním kompletního sestavení vlastní pušky. "Což vychází zhruba na nějakých padesát až šedesát tisíc korun," řekl Stoniš a pokračoval: "Vyberou si zbraň, náš puškař mu na ni doporučí vhodnou optiku, veškeré potřebné doplňky a hotovou sestavenou zbraň pak zákazníkovi odborně nastřelíme a on ji dostane doslova na míru."
Když se klient nemůže rozhodnout, co za pistoli nebo revolver si pořídí, je zde pro tento případ možnost zbraň si vyzkoušet v přítomné podzemní střelnici. "Toho využívají hlavně ženy, které mají zbrojní průkaz a kupují si nějakou zbraň pro svou obranu," sdělil nám Stoniš. Pistolová střelnice měří pětadvacet metrů. Má tři stavy se závěsnými pojízdnými terči, kompletní vzduchotechniku a klimatizaci. Strop a stěny jsou obloženy protihlukovým materiálem s dekorativní maskovací sítí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.