Přihlásit

Jarní svod OMS Rakovník (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Celou akci zahájil předseda kynologické komise OMS Rakovník ing. Václav Kloub, veterinární dozor zajistil MVDr. Ludvík Ransdorf, posuzování se ujali pan Petr Buba a paní Hana Spalová, rozhodčí pro exteriér psů. Celou akci sponzorovala firma PROPLAN, každý zúčastněný psík obdržel malou pozornost.
Mezi mladými psíky loveckých plemen bylo k vidění 17 jezevčíků všech druhů srsti, 6 anglických setrů, 4 němečtí křepeláci a 4 zástupci plemene malý münsterlandský ohař, po třech zástupcích měla plemena český fousek a bavorský barvář. Dva zástupci se objevili u plemen maďarský krátkosrstý ohař, bretaňský ohař dlouhosrstý a anglický setr. Jednoho zástupce měla plemena gordonsetr, irský setr, pointer, německý dlouhosrstý ohař, výmarský ohař krátkosrstý, anglický kokršpaněl a mezi zástupci skupiny teriérů jsme mohli vidět welshteriéra, irského teriéra, bullteriéra, lakeland teriéra a německého loveckého teriéra.
Úroveň valné většiny psíků byla výborná a věříme, že budou příslibem dobrých pomocníků v myslivecké práci. S většinou těchto psíků se jistě během roku můžeme potkat na jednotlivých typech zkoušek z výkonu loveckých psů, které OMS Rakovníku bude v letošním roce tradičně pořádat.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.