Přihlásit

Okradení myslivci s pokutou (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Svitavy
Myslivci ze svitavského okresu se často stávají terčem zlodějů. Kriminalisté řeší několik případů, kdy nimrodi přišli o své zbraně. Bohumil Kalivoda z Litomyšle čeká na dopadení zloděje přes dva roky. Navíc zaplatil pokutu a musí si znovu udělat celý kurz.
Už dva roky nesmí Bohumil Kalivoda z Litomyšle chodit střílet. Před dvěma lety mu někdo ukradl ze sklepa lovecké zbraně. "Dosud se nenašla ani žádná stopa. Zaplatil jsem pokutu, že jsem je neměl dostatečně zabezpečené. Odebrali mi zbrojní průkaz a nyní musím celý kurz absolvovat znovu. Teprve potom si mohu koupit novou zbraň," říká myslivec Bohumil Kalivoda.
Podobně dopadl nimrod v Moravské Třebové letos v lednu. "Recidivista z Ostravy se vloupal do bytového domu. Odnesl si nejen demižony slivovice, ale také kulovnici, opakovací malorážku a dvě brokovnice," uvedla Martina Simonová ze svitavské policie. Tím ovšem záležitost pro sedmašedesátiletého myslivce neskončila. Zbraně totiž podle vyšetřovatele nezabezpečil podle zákona. Za porušení povinnosti mu hrozí pokuta do patnácti tisíc korun.
Zbraně a průkazy kontrolují policisté nimrodům namátkově během honů. Dokud mají myslivci v ruce brokovnici, nesmí se napít ani kapky alkoholu. Vloni kriminalisté chytili jednoho hříšníka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.