Přihlásit

Myslivci ukáží na hradě své trofeje (Boleslavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mladá Boleslav
Přibližně osm set srnců, zhruba patnáct jelenů, více než padesát daňků a kolem patnácti muflonů. To všechno budou moci vidět lidé na hradě v Mladé Boleslavi. Dnes tam totiž startuje jedinečná dvoudenní výstava mysliveckých trofejí.
Vše odstartovalo už v pondělí přejímkou trofejí. Podle slov předsedy myslivecké komise Rudolfa Jiří pak jmenovaná hodnotitelská komise provedla hodnocení všech dodaných trofejí. "Děláme si vlastně takový obrázek o tom, jestli správně lovíme," řekl Deníku Jíra.
Trofeje následně získají označení o tom, zda byla zvěř správně ulovena. "Zeleným bodem je označen správný odstřel, nesprávný naopak červeným," přiblížil hodnocení Jíra. Černý křížek pak znační úhyn zvěře. Většinou se ale jedná o zvěř poraženou na silnicích. "Kolikrát ale jde i o zvěř uhnanou psy," poznamenal Jíra.
Během středy a čtvrtka tak široká veřejnost bude moci vidět jedinečnou výstavu trofejí spárkaté zvěře za rok 2007. Takovéto hodnocení trofejí a následnou přehlídku ukládá zákon o myslivosti.
Zájem z řad veřejnosti je podle sdělení Rudolfa Jíry poměrně velký. "Minulý rok se na ní přišlo podívat více než 500 návštěvníků," uvedl. Ujít si jí nenechají ani školy.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.