Přihlásit

Víte, co je broková střelnice? (Homér)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Půjde vlastně o jakýsi "střelecký golf ". "Vyčleníme pro něj oplocený prostor z dolní části areálu hipodromu," potvrdil záměr Miroslav Suchý, ředitel Hipodromu v Mostě. Brokovou střelnici by pak měla doplnit kulová střelnice. "Počítáme s možností střeleckých disciplín trap, skeet a brokový parkúr," upřesnil Miroslav Suchý. Parkúrová střelba je postavená na přírodě, v níž si člověk zastřílí a připadá si "jako na golfu". Na zádech má batoh s náboji a chodí od jednoho stanoviště k dalšímu, než nastřílí určený počet terčů. V praxi to bude v Mostě vypadat tak, že hráč si zakoupí kartu a s tou bude putovat po určených cestičkách. Na uchu bude mít kvůli navigaci střelby mikrofon.
Sceet je disciplína, která se střílí brokovnicí na letící asfaltové terče. Ty se vrhají ze dvou věží stejným směrem, zatímco střelec postupuje po střeleckých stanovištích v polokruhu a střílí na terče střídavě zleva a zprava, případně na dva terče najednou. Na každý terč může vystřelit jen jednu ránu. Trap se pro změnu střílí na terče vržené ze zákopu 15 metrů před střelce neznámým směrem. Na každý terč je možno vystřelit dvě rány. Střelec postupuje po pěti stanovištích, na každém stanovišti jsou tři vrhačky, které jsou odpalovány podle vloženého programu na povel střelce. "Bylo by možné vypisovat střelecké soutěže. Svá cvičení by zde mohla absolvovat myslivecká sdružení," dodal ředitel hipodromu. V současné době se ještě ověřuje, zda v místech budoucí přírodní střelnice neexistují biokoridory, kudy chodí zvířata.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.