Přihlásit

Vystříleli titul přeborníka okresu (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Při sobotním kulovém čtyřboji z malorážky musel každý soutěžící absolvovat střelbu na čtyři papírové terče s vytištěným druhem zvěře, vzdálené od střelce padesát metrů. "Každý ze střelců musel za stejných podmínek odstřílet podle propozic deset ran vsedě nebo vleže na terč lišky v životní velikosti, stejný počet ran musel dát s oporou pevné tyče na redukovaný terč srnce, kamzíka s oporou volné tyče a nakonec deset ran z volné ruky na divočáka," vysvětluje ředitel okresního přeboru František Moštěk.
Okresního přeboru v kulové a brokové střelbě se mohli zúčastnit členové Českomoravské myslivecké jednoty s platným loveckým lístkem a zbrojním průkazem. V soutěži mimo přebor osoby, které jsou držiteli zbrojního průkazu, nebo bez něj, ale měly s sebou instruktora. "V neděli se střelci utkali ve střelbě z brokových zbraní na asfaltové terče na baterii, loveckém kole a loveckém skeetu, přičemž na každou disciplínu měli dvakrát pětadvacet nábojů. Přebory proběhly v souladu se střeleckým řádem ČMMJ pro mysliveckou sportovní střelbu, který vstoupil v platnost 1. ledna 2007," upřesnil Moštěk. Mezi desítkami závodníků byla jediná žena, Vlasta Jiříčková z Tučap. "Myslivecké zkoušky jsem složila v roce 2005. Na salašskou střelnici si přijdu zastřílet jednou za rok, a to vždy jen při okresním přeboru v kulové střelbě," naznačila Jiříčková. Přeborníkem okresu v kulové střelbě se opět stal František Bosák z Nezdenic, který dosáhl 367 bodů ze 400 možných. (zs) Více na
www.slovacky.denik.cz/strel

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.