Přihlásit

Historie a současnost myslivosti (Týdeník Televize)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vznik pořadu si tak trochu vyžádala nynější situace. Myslivci jsou totiž jednou z našich nejpočetnějších zájmových organizací,a pokud se o nich v médiích vůbec objeví nějaké informace, jsou většinou negativní nebo zkreslené. To byla inspirace pro Českomoravskou mysliveckou jednotu a Českou televizi. Na svět tak přišel společný projekt,kterým je šestnáctidílný cyklus dokumentárních pořadů. Prvních osm dílů odvysílá ČT na jaře a dalších osm na podzim tohoto roku.
Zatímco první část sledovala vývoj lovectví od pravěku po dnešek a jeho postupný přerod v myslivost,další díly už se skládají z monotematických bloků. Diváci se v nich například seznámí s úlohou sokolnictví v historii myslivosti,navštíví vzácné lužní tv lesy v jihomoravské oboře Soutok,dozvědí le se o Memoriálu Karla Podhajského,který je vrcholnou mezinárodní soutěží ohařů, a stanou se také svědky toho,jak myslivci při senoseči zachraňují mláďata. Nebude chybět ukázka vábení zvěře a seznámení se psy,bez nichž by se myslivost neobešla. Mnoho zajímavého bude řečeno také o nožích,které musejí být nejen funkční,ale můžou být zároveň krásné,zejména když vyjdou z dílny renomovaného rytce.
Myslivost je totiž fenomén,který provází lidstvo odnepaměti,a svůj pořad si rozhodně zaslouží. Vždyť například lovecké motivy hned po náboženských výrazně ovlivnily i výtvarné umění,život myslivosti zasvětily významné osobnosti naší historie.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.