Přihlásit

Vandalové zničili posedy (Slovácko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Dopoledne prvního dubna jsme při pochůzce zjistili, že v revíru řádila škodná. Výsledkem jsou dvě zcela zdemolované kazatelny," uvedl jednatel myslivecké společnosti Žádovice Radek Náplava.
V Žádovicích šlo o čin, který nemá obdoby. "Situaci, která nastala, jsme v takovém rozsahu v naší myslivecké společnosti Žádovice nikdy v minulosti neřešili," říká Náplava.
S tímto tvrzením souhlasí i žádovický starosta Ludvík Demel, který čin odsuzuje. "Pokud bude možnost posedy uhlídat, rád pomohu. Podle mého názoru ale není v našich silách pohlídat tak velký prostor," vysvětlil Demel. Policejní hlídky by však uvítal, zvláště ve večerních hodinách. Kazatelny myslivcům sloužily ke kontrole a evidenci stavu zvěře. Myslivci teď musí jeden posed opravit a druhý zcela nově vystavět.
"Samozřejmě budeme pracovat formou nedělních dobrovolných brigád," řekl Náplava. Celková škoda na posedech je okolo deseti tisíc korun. Stejnou částku budou potřebovat i na opravu a výstavbu nových. "Vzniklá situace nás netěší, protože výstavba zařízení stála mnoho sil, času a samozřejmě i financí," dodal Náplava.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.