Přihlásit

Kdo tráví orly? Myslivci, rybáři nebo snad holubáři (lidovky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šilha nejdříve pokáral novináře, že jeho kolegy neprávem očerňují, protože "kladení otrávených návnad nelze slučovat pouze s myslivci". Pak naznačil, že traviči mohou být například rybáři, kterým dravci žerou ryby. Takové tvrzení rybáři odmítají a vinu vesměs přehazují zase na myslivce.

"Je rovněž s podivem, že v komentářích k nálezům otrávených návnad byly vždy ignorovány subjekty hospodařící na vodních plochách, i když byly kadávery (mršiny - pozn. red.) orlů mořských a vyder nalezeny v jejich blízkosti," napsal Šilha.

Takové obvinění rybáři odmítají. "No, na vydry se sice nadává, ale nevím, že by někdo z rybářů něco takového udělal," namítá Petr Jílek z třeboňské pobočky Českého rybářského svazu (ČRS).

Stejný názor má i technik východočeského ČRS Jan Pohl. "Já se domnívám, že tomu tak není. Myslivci ale trávili zvířata odjakživa," míní. Z jeho dalších slov ale plyne, že myslivcům údajné trávení zvířat vlastně nijak nevyčítá.

Dravců je totiž prý dost. "Možná to jsou holubáři, proč se nezeptáte holubářů? Ti tráví jestřáby, protože jim žerou holuby. A co lidi, kteří mají slepice? To myslíte, že by je netrávili, když jim žerou kuřata a husy?

A to jde třeba o ty nejpotřebnější, kteří na venkově nemají práci. Vemte to jako celospolečenský problém a řekněte už konečně, že predátorů a těchhle potvor, co všechno sežerou, je tu moc," dodává.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.