Přihlásit

Děti v Záluží soutěžily o Zlatou srnčí trofej (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V rámci Mysliveckých dnů, které v tamním Klášterním dvoře Gigant pořádal Oblastní myslivecký spolek (OMS) Plzeň, děti soutěžily v oblastním kole klání o Zlatou srnčí trofej.
"Příroda nás baví. Pěkně si v ní odpočineme," shodovaly se pár minut před začátkem soutěže Tereza Jašková a Adéla Krepsová z Kožlan.
Po startu se celkem 66 malých myslivců rozdělilo na tři skupiny. Lukáše Horu z Újezda u Přeštic jsme zastihli po střelbě vzduchovkou. "Šlo mi to, doma vzduchovku mám, tak jsem trénoval," říkal. "Mně to tolik nešlo - vzduchovku sice mám, ale nemám do ní diabolky. Ale dvakrát jsem se aspoň trefil," podotkl Pavel Nový z Dolců. "Já jsem střílel taky dobře," dodal Zdeněk Pavlátka.
Kdo nestřílel, procházel trasu v okolí areálu s papírem v ruce a plnil poznávačku. Na 30 keřích, rostlinách, stromech, věcech i zvířatech byly cedulky s čísly a děti měly za úkol na papír napsat jejich názvy. "Nejtěžší byly keře a ptáci," shodovali se Martin Sak z Města Touškova a Honza Rychlík a Vašek Šindelář ze Stoda.
Podle jednatelkyOMSPlzeň Marcely Košařové o Zlatou srnčí trofej soutěžily hlavně starší děti. "Ty, které startovaly v kategorii mini, byly většinou z mateřských školek a spíše než že by soutěžily, se učily hrou," řekla.
Myslivecké dny v Záluží navštívily stovky lidí, k vidění byla chovatelská přehlídka tisíců trofejí za okresy Plzeň-jih, sever a město ulovených v roce 2007 a kromě toho i prodejní výstava obrazů populárního malíře Václava Nasvětila.
Výsledky soutěže, videa z výstav na plzensky.denik.cz


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.