Přihlásit

Na litoměřické výstaviště přijede rekordní počet psů (Zpravodajství ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ředitel výstavy Josef Němec dnes novinářům v Ústí nad Labem řekl, že je to zatím nejvíce v celé historii výstavy. Lidé, kteří se na výstavu přijdou podívat, uvidí zástupce 260 plemen.

Rekordní účast pořadatelé připisují tomu, že litoměřická výstava má velmi dobrou pověst. Navazuje na akce, které v Litoměřicích začaly již ve 30. letech minulého století. Tvrdí také, že Češi si v současnosti stále častěji pořizují čistokrevné psy a rádi s nimi jezdí soutěžit. "Česká kynologie patří mezi světovou špičku," prohlásil Němec.

Návštěvníci výstavy se mohou těšit i na velmi exotické psy, podle Němce budou moci poprvé spatřit například rasy field španěl, logotto romagnolo nebo sussex španěl. Hojně zastoupení budou třeba jezevčíci, zlatí retrívři nebo knírači, údajně nejvíce ale bude čivav. "Jsou to velmi populární psi, třeba proto, že jsou velmi malí," uvedl Němec.

Kromě soutěží psů pořadatelé připravili řadu doprovodných akcí, na kterých chtějí ukázat, že kynologie má i jiné stránky než chov ušlechtilých plemen. Zároveň tak chtějí zabavit děti, které na výstavu přijdou s rodiči. Připraveny jsou například ukázky agility nebo jumpingu. Součástí výstavy je i nabídka psů z útulků. Podle pořadatelů mnozí z opuštěných psů získají během výstavy nového majitele.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.