Přihlásit

Na slovenských horách se rozmáhá pytláctví (ČRo České Budějovice)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mirka NEZVALOVÁ, moderátorka
--------------------
Na slovenských horách se rozmáhá pytláctví. Lovci mají spadeno především na velké šelmy jako je medvěd a na vzácné ptáky. V loňském roce policie zahájila stíhání proti téměř pěti stovkám lidí. Většinou to byli myslivci. Více zpravodaj Českého rozhlasu na Slovensku Lubomír Smatana.

Lubomír SMATANA, redaktor
--------------------
Velký úlovek se podařil slovenským policistům v těchto dnech, kdy při několika domovních prohlídkách objevili kůže z medvěda, několik trofejí a především velké množství zbraní. Brokovnice a kulovnice měly obroušená čísla a patřily dvěma myslivcům ze žilinského okresu. Ti měli ve sbírce i vypreparované jestřáby, sovy a přísně chráněné tetřevy. Myslivcům hrozí vězení především za nedovolené ozbrojování. Pytláctví totiž policie jenom těžko prokazuje a zatím dostala do vězení pouze jediného člověka, sokolníka z České Republiky.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.