Přihlásit

Sousedé se opět sejdou přímo na hraniční čáře u Lipové (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mýtina
Již po páté se uskuteční sousedské setkání U kaštanu. Nejen obyvatelé Lipové a německého Neualbereuthu prožijí příjemné společné odpoledne, a to přímo na hraniční čáře v Mýtině u Lipové.
"Akce se koná v sobotu 7. června," řekl organizátor Jaroslav Vild. "Začátek je naplánovaný od čtrnácti hodin."
Pro návštěvníky ze širokého okolí je přichystaná spousta zábavy. "Bude zde hrát živá hudba. Vystoupí Chodovarka, Halali s mysliveckými mažoretkami, Václav Svoboda s přehlídkou vábení jelenů, sokolníci, uskuteční se také přehlídka loveckých psů, harmonikáři, Šumavští trubači z Javorských hvozdů, trubači z Waldsasenu a mnoho dalších."
Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na opékání býka a dobré pivo.
Mnozí si lámou hlavu, proč se sousedé schází zrovna na takovém místě, daleko od všech domů. Je zde totiž jediný kaštan široko daleko, u kterého se myslivci z obou stran scházejí.
Již poprvé mělo setkání obrovský úspěch. Přišlo na něj totiž přes 250 lidí. Mnoho návštěvníků ke kaštanu přišlo také loni. Byl mezi nimi i Němec David Zelinka. "Jsem zde poprvé," řekl přesně před rokem. A protože se mu na Mýtině loni líbilo, řekl, že se určitě na akci vrátí také v dalších letech.
Lidé se nemusejí bát ani srážek. I když by nebylo zrovna příznivé počasí, jsou přichystané veliké stany, ve kterých bude zábava pokračovat. Vstupné se neplatí.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.