Přihlásit

Přivaděč k Rozkoši se stal smrtící pastí pro dva jeleny (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Česká Skalice
Smutně skončila včerejší záchranná akce, při níž se hasiči, myslivci a strážníci pokoušeli z Úpského přivaděče dostat na břeh pár mladých jelenů.
Na Městské policii v České Skalici krátce před sedmou hodinou ranní přijali strážnící hlášení, že ve vodním přivaděči se pohybuje srna a srnec. Na místě se zjistilo, že se jedná o dva mladé jeleny, pro něž bylo nepřekonatelným úkolem dostat se po šikmém a hladkém betonovém břehu zpět na pevnou zem.
Podle paroží mladší z obou jelenů svůj boj o život po příjezdu hasičů evidentně prohrával, a tak přítomným myslivcům z MS Ratibořické údolí nezbývalo než ukončit jeho utrpení...
Silnější šesterák - podle odhadu myslivců asi tříletý - se mezitím zmateně pohyboval ve vodním přivaděči, kde k němu z každé strany připlouval jeden nafukovací člun s posádkou hasičů. Ti měli za úkol dostat zvíře mezi sebe, pokusit se mu hodit smyčku lana na parohy a dostat ho ke břehu. To se jim po několika nevydařených pokusech, kdy se jelen ve vodě pohyboval od jednoho břehu k druhému a snažil se najít únik, nakonec povedlo. Vyčerpaný "král lesa" zbytky sil marně vkládal do snahy vymanit se z lasa a po několika minutách ho hasiči dovedli ke břehu.
Po zjištění rozsahu jeho zranění na spárkách ale myslivcům nezbývalo nic jiného než i toto zvíře utratit.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.