Přihlásit

Myslivecký den uspořádalo sdružení Sedlo Liběšice (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Do teplého sobotního rána na střelnici v Liběšicích zazněl hlas borlice. To myslivci ze sdružení Sedlo zahajovali Myslivecký den. Ten proběhl 7. června, a to na počátku měsíce myslivosti.
Pro myslivce byly připravené soutěže ve střelbě na asfaltové holuby. Střílela se Vysoká věž, Lovecká kola, Trap. Nejlepšího výsledku dosáhl Ing. Bronislav Milka, který soutěž celkově vyhrál. Na druhém místě byl Ing. Jiří Babka, třetí František Kapr junior, čtvrtý Ladislav Tyrner a pátý Miroslav Černý. Ti všichni byli oceněni hodnotnými cenami.
Novou disciplínou byla střelba na běžícího kňoura. Tato soutěž se střílela z malorážky. Nejlepšího výsledku dosáhl Libor Dufek. V této disciplíně byli nejlepší též odměněni. Po vyhlášení výsledků v soutěžích byli oceněni jubilanti pan Jaroslav Kašpar a Miroslav Petráš, kteří obdrželi od sdružení dárkové koše. Taktéž byla oceněna práce hospodáře. Za účasti rodinných příslušníků byl slavnostně pasován na myslivce Petráš Miroslav junior, jenž obdržel diplom, který mu bude připomínat tento slavnostní den.
Velký zájem byl o kroniku, kterou sdružení soustavně doplňuje a také o alba s fotografiemi ze všech pořádaných mysliveckých akcí a honů. Slavnostního vyhlášení výsledků ve střelbě, ocenění našich jubilantů a pasování se zúčastnili i rodinní příslušníci a pozvaní hosté. Družná zábava pokračovala dlouho do noci. Dík patří manželkám, které mají pro své myslivce pochopení.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.