Přihlásit

Padesátka dětí se pustila do hádanek z myslivosti (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bušanovice
Červen je nazýván měsícem myslivosti, pro myslivecké sdružení Štítovina Bušanovice se stalo již tradicí věnovat se v tomto měsíci dětem.
Společně s obcí Bušanovice a za přispění prostředků z Grantu Jihočeského kraje uspořádalo v červnu pro děti zábavné soutěžní odpoledne, kterého se letos zúčastnilo přes padesát dětí.
Děti řešily různé kvízy o přírodě, poznávaly zvířata i rostliny a nechyběly ani sportovní soutěže, střelba ze vzduchovky a fotbalový turnaj. Velký zájem byl i o svezení na koni. Za své znalosti a sportovní zápolení obdržely děti sladkou odměnu, pexeso a pastelky.
Při fotbalovém turnaji se vzájemně utkaly družstvo dětí, družstvo žen, dvě družstva hasičů a jedno družstvo myslivců. V zápalu boje došlo k několika odřeninám, protože každé z družstev chtělo samozřejmě zvítězit.
Mírné gólové rozdíly však nakonec nikdo neřešil a všichni společně si pochutnali na pečeném selátku a buřtech.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.