Přihlásit

Myslivci pálili po holubech (Týdeník Havířovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěž se konala na střelnici u myslivecké chaty v lokalitě Stružník. Na pěti palebných pozicích se vždy střídá šest střelců, kteří si místa pravidelně střídají tak, aby všichni zkusili jednou až dvěma ranami ze svých brokovnic zasáhnout malé oranžové kolečko odpálené na povel střelce do prostoru z automatického zařízení. Metačů je pět, každý vrhá kotouč jiným směrem. Šestý střelec má vždy jedno kolo v průběhu dvou sérií čas na krátký odpočinek.
Soutěž je věnována zemřelému dlouholetému členovi a předsedovi Teodoru Bilanovi. Těsně po zahájení soutěže položili myslivci květy u jeho hrobu na těrlickém hřbitově. Myslivci splnili, co slíbili. "Na jeho počest budeme soutěž pořádat jako memoriál o putovní pohár. Do trvalého držení ho může získat ten, kdo zvítězí třikrát po sobě," řekl loni hospodář mysliveckého sdružení Jiří Mokrý.
Úroveň střelců byla velmi dobrá a soutěžící motivovaly také atraktivní ceny. "Vítězem se stal pan Hartoš, který je zkušeným střelcem a podobných soutěží se účastní pravidelně. Jako výhru si odvezl hlavní cenu, kterou byl srnec. Na druhém místě se umístil náš člen Jan Adamek," informoval o výsledcích člen havířovského mysliveckého sdružení Bohuslav Muras.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.