Přihlásit

Děčín obtěžuje přemnožená černá zvěř (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Důvodů, proč černá zvěř pobíhá na nehonebních pozemcích města, je mnoho, její vysoké stavy značně ovlivnily poslední dvě mírné zimy a skutečnost, že velká část Děčína se nachází v těsné blízkosti lesních pozemků.
"Problémy s černou zvěří se každoročně opakují, časté stížnosti jsou z oblasti Horního Oldřichova, ulice Albánská, Teplická, oblast podél Jílovského potoka, lokality Na Škrabkách, ulice Na Výšinách a v děčínské Bělé," sdělila Právu mluvčí radnice Barbora Vechová. Magistrát města Děčín proto vyzval všechna myslivecká sdružení ke zvýšenému odlovu černé zvěře.
Mezi tato myslivecká sdružení patří Lesní úřad Děčín, MS Krásný Studenec, MS Sněžník, situace se týká i uživatelů sousedních honiteb MS Jílové a honitby Malšovice. Samozřejmě lze proti černé zvěři používat nejrůznější repelentní přípravky. Tyto přípravky odpuzují zvěř svým zápachem, ale jedná se spíše o dočasné řešení. "Je ale velice nevhodné, aby občané města krmili divoká prasata v blízkosti svých obydlí. Tato situace je bohužel na denním pořádku zejména v panelákových zástavbách v Želenicích a v Bynově," doplnila Vechová.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.