Přihlásit

Na Třebíčsku narůstá počet dopravních nehod se zvěří (ČRo Vysočina)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vladimíra BRÁVKOVÁ, moderátorka
--------------------
Na Třebíčsku narůstá počet dopravních nehod se zvěří. V ostatních okresech Vysočiny je tomu naopak. Jen za poslední týden třebíčští policisté vyjížděli už ke třetímu střetu se srnou. Zatím co například policisté na Jihlavsku vyjeli pouze ke dvěma takovýmto nehodám za celý měsíc. Proč se na silnicích Třebíčska počet nehod se zvěří zvyšuje nám vysvětlil myslivec Josef Venhoda.

Josef VENHODA, myslivec
--------------------
Na pozemkách se změnila kultura, to znamená máme samou řepku, máme samou pšenici, není tam žádná plodina jako menší, která by ta zvěř se mohla tam pást. No a ta zvěř prostě je tak zblblá, protože ta řepka je tak prorostlá, že když ta zvěř vyběhne někdo ji splaší z té řepky, tak vyběhne na silnicu a potom prodírání tou plodinou je tak zblblá, že vletí pod tou auto a jsou ty nehody, který tady vznikají.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.