Přihlásit

Obyvatele ruského Sachalinu sežral medvěd (Zpravodajství ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moskva 30. června (ČTK) 
Ostatky muže z poloviny sežraného medvědem byly minulý týden nalezeny na Sachalinu na ruském Dálném východě. Od začátku roku je to již třetí oběť medvědů. Informovala o tom dnes agentura Interfax.

Neštěstí se stalo 17. června, když se dva přátelé vydali koupat v teplém prameni nedaleko Krasnogorsku. Po koupání si jeden z nich začal stěžovat na bolesti dolních končetin a nemohl sám dojít zpět.

Druhý muž se tedy vydal hledat pomoc, když se však pak vrátil na místo, kde nešťastníka zanechal, nikdo zde nebyl. Teprve o osm dní později byla asi o 200 metrů dál nalezena mužova zohavená mrtvola.

Muž se podle všeho snažil plazit směrem k vesnici a v té chvíli na něho zaútočil medvěd. Zvíře pak zahrabalo do země části roztrhaného těla, takže se je nepodařilo hned nalézt, řekl agentuře Interfax místní policista.

Nyní se policisté spolu s lovci snaží zvíře dostihnout a usmrtit.

Podle policie právě v těchto místech loni medvěd zaútočil na manželský pár. Muži se tehdy podařilo ženu zachránit, když jí pomohl vylézt na strom, sám však, napaden medvědem, zahynul.

Od začátku roku na Sachalinu usmrtili medvědi již tři osoby. V této oblasti žije na 3000 medvědů.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.