Přihlásit

Střelce z Poříčí stíhá policie. Způsobil škodu za 200 tisíc (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Muže (41), který v pondělí 5. května střílel v Dolním Poříčí ze čtyř zbraní, začali v těchto dnech trestně stíhat policisté. Je obviněný ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, trestného činu poškozování cizí věci a trestného činu výtržnictví. Obviněný poškodil nožem vyrytím nápisu "Vrah" vstupní dveře do bytu. "Dále poškodil poškrábáním nožem lak vozidla VW Caravelle zaparkovaného před domem a pak z okna svého bytu začal úmyslně střílet z legálně držených zbraní do zaparkovaných vozidel," řekla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.
Poté použil prak a luk, kterými střílel do oken a střechy sousední budovy, kde je umístěna prodejna smíšeného zboží a obecní úřad. Svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 200 000 korun.
"Otázka příčetnosti u obviněného v době spáchání trestných činů bude předmětem nařízeného znaleckého zkoumání," doplnila mluvčí.
Muž pracoval jako veterinář a byl také členem místního mysliveckého sdružení. Podle mínění některých občanů už s ním byly vážné problémy dříve.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.