Přihlásit

Ředitelku zooparku vybrali odborníci (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výběrová komise i Rada města Chomutova se shodla na tom, že nejvhodnějším šéfem zooparku bude Iveta Rabasová. Tuto informaci přinesl Deník jako první.
Řediteli pražské zoo vadilo, že v komisi chyběl zástupce Unie českých a slovenských zoologických zahrad. Tak jeho vyjádření přetiskla MF Dnes.
Toto tvrzení však tiskový mluvčí magistrátu Pavel Novák vyvyrací. "V šestičlenné komisi byl ředitel zoologické zahrady a člen Unie českých a slovenských zoologických zahrad, zástupce výzkumného ústavu chovu skotu, člen Českomoravské myslivecké jednoty, zástupce Státní veterinární správy ČR, právník a ekonom," vyjmenoval složení komise.
Jména členů však Deníku prozradit nechtěl. "Důvodem, proč je nemůžeme zveřejnit jména členů odborné výběrové komise je neposkytnutí souhlasu z jejich strany," tvrdí Novák.
Do výběrového řízení se přihlásilo celkem pět zájemců o ředitelské křeslo. Jejich přihlášky podle mluvčího splňovaly všechny náležitosti. Přihlásila se Monika Pauliová, Drahomíra Slačíková, Zdeněk Smělík, Iveta Rabasová. Pátý přihlášený se k řízení nakonec nedostavil.
Iveta Rabasová v zooparku pracuje již sedmnáct let. Začínala na postu ošetřovatelky a později se stala vedoucí zooložkou. Křeslo svého předchůdce a zárověň manžela Přemysla Rabase, se kterým již tři roky nežije, by měla převzít 1. srpna. Do té doby se dokončí přípravy na předání veškerých potřebných materiálů ředitelce zooparku.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.