Přihlásit

Na Hvězdě se utkaly střelecké špičky (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českomoravská myslivecká jednota tam totiž připravila Mistrovství České republiky v loveckém skeetu.
"Jde o disciplínu, která se střílí z brokovnice na asfaltové terče. Tentokrát se jí zúčastnilo jednačtyřicet závodníků z celé republiky, mezi nimiž jsou i špičkoví střelci," popsal Jindřich Kořínek z pořádajícího Střeleckého klubu Hvězda Kotojedy.
Všichni závodníci, kteří se soutěže účastnili, museli být navíc myslivci. "Samozřejmě může střílet i kdokoli jiný, vyhodnocen by však byl mimo soutěž," konstatoval Kořínek. Sobotní klání se zapsalo do série šesti závodů, nad kterými Českomoravská myslivecká jednota přebírá každoročně záštitu. "Jsou to špičkové přebory, ze kterých se pak vybírají střelci na mistrovství Evropy," podotkl reprezentant Kroměřížska Karel Mrhálek.
"Sám se těchto přeborů účastním pravidelně, prozatím mi to finance dovolují. Mám však obavy, že se z toho časem stane sport jen pro bohaté a ti skuteční talenti toho budou muset zanechat, protože na to nebudou mít peníze," povzdechl si Mrhálek.
Největší překážkou, kterou museli o tomto víkendu střelci v Kroměříži překonávat, však bylo prozatím jen počasí. "Tentokrát foukal extrémně silný vítr, což se podepsalo na výkonech některých střelců. Terče měnily kvůli tomu dráhu a mnozí z toho byli nervózní. Mně se však střílelo celkem dobře," zhodnotil Mrhálek. Celkovým vítězem republikové soutěže se nakonec stal domácí závodník Jindřich Kořínek, který jako cenu získal brokovnici v hodnotě dvaadvaceti tisíc korun. Hned za ním skončili reprezentanti z Čech Radek Chalupník a Václav Koubek.
"Letos to byla poslední soutěž, kterou jsme v rámci přeboru Českomoravské myslivecké jednoty pořádali. Počítáme, že příští rok ale opět minimálně dvě pohostíme," uzavřel Kořínek ze Střeleckého klubu Hvězda.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.