Přihlásit

V Budkově se vydařila další kynologická akce (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jako rozhodčí byli delegováni většinou členové kynologické komise, včetně předsedy pana Jaroslava Vrby. Posílit rozhodčí přijel i pan Hlína a jeden kolega z okresu Strakonice František Šimek, který pracoval ve funkci hlavního rozhodčího a veterináře. Zahájení akce se zúčastnil předseda OMS a myslivecký hospodář MS Budkov František Řezník, předseda MS Budkov Josef Mráz jako ředitel zkoušek a jako správce zkoušek Karel Krebs.
Na zahájení, v průběhu dne, a na konci kynologické akce slavnostní fanfáry troubil Theodor Pártl.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem 18 psovodů se svými psy, z toho 6 ohařů a 12 psů malých plemen. Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že ze 6 ohařů 4 psi obstáli v I.ceně, 1 pes v ceně II. a 1 jeden získal loveckou upotřebitelnost.
Na prvním místě se umístil Jan Kříž z fenou Borou z Pytlácké stezky. Z 12 psů malých plemen 2 psovodi ze zkoušek odstoupili, 4 psi obstáli v I. ceně, 3 psi v ceně II. a 3 psi v ceně III. Na prvním místě se umístil Martin Sebera ze psem Irem ze Svojnického ranče.
Na přípravě a průběhu zkoušek se podílelo i několik členů uvedeného MS, kteří zaváděli rozhodčí a zkoušené se psy do honitby a zajišťovali kvalitní občerstvení. A proto jim patří za toto upřímné poděkování.
Celou akci lze hodnotit jako velmi úspěšnou i proto, že na těchto lesních zkouškách byla po mnoha letech otevřena skupina pro ohaře a i proto, že docílené výsledky byly dobré.
JUDr. Jan Kandl, jednatel OMS Prachatice

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.