Přihlásit

Brňan zavolal strážníky na srnce, který léta obtěžuje jeho rodinu (Zpravodajství ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Srnci se evidentně v blízkosti lidí líbí. Nebojí se jich, strach nemá ani z jejich psa a ani příjezd naší hlídky jej nijak nepoděsil," zdůraznil mluvčí. Strážníci se kvůli případu obrátili na myslivce s žádostí, aby se problém pokusili nějak vyřešit.

Srnec se prošel po domě muže poté, co v uplynulých teplých dnech nechali obyvatelé objektu kvůli větrání venkovní dveře otevřené. V domku žije jeho majitel se svojí nepohyblivou matkou a malými dětmi. Obavy má právě o bezpečnost svých blízských.

Brněnský ekolog Mojmír Vlašín předpokládá, že srnec vyrost jako mládě u lidí a byl následně vypuštěn do přírody. "Proto patrně ztratil plachost. V tomto případě bych proti odstřelu zvířete nic nenamítal. Srnci mohou být na rozdíl od srn opravdu agresivní, a to obzvlášť v robě říje," řekl dnes ČTK Vlašín.

Stěhování zvířete na jiné místo, kde by bylo vypuštěno do přírody, nemá smysl. Opět by si našlo cestu k lidem. Spokojeně by podle Vlašína mohlo zvíře žít patrně jen v nějaké oboře nebo zoo.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.