Přihlásit

Myslivci se značkou uspěli! (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

VESELÍ N. MOR.

Zhruba před dvěma měsíci jsme vás informovali o tom, že členové mysliveckého sdružení Buková z Veselí nad Moravou usilují o zřízení dopravní značky Pozor, zvěř! u silnice první třídy mezi Veselím nad Moravou a Moravským Pískem. Argumentem byl vzrůstající počet nehod se srnami a srnci, při kterých šlo lidem i zvěři o život. Jednání dopadla úspěšně. Značky upozorňují na potenciální nebezpečí v nejkritičtějším úseku.
"Dopadlo to výborně! Policisté z dopravního inspektorátu vyslechli naše důvody a umístění výstražných dopravních značek podpořili. Řidiči budou včas varování před možným nebezpečím kolize a mohou tak na situaci rychleji reagovat," radoval se z jednání dotaženého až do konce předseda mysliveckého sdružení Josef Radosta, který si velmi pochvaloval spolupráci s dopravní policií.
"Pokud nás někdo přesvědčí svými argumenty o oprávněnosti umístění dopravní značky, nevidím důvod, proč bychom tomu měli bránit," vysvětlil Jan Froněk z Dopravního inspektorátu v Hodoníně, který záležitost vyřizoval.
Nové značky jsou umístěny ve vzdálenosti přibližně čtyři sta metrů za Veselím ve směru na Písek a z opačné strany hned za odlehčovacím kanálem. Obě mají napomoci zastavit nepříznivý trend stoupajícího počtu dopravních nehod, při nichž je aktivním účastníkem zvěř. V roce 2005 totiž policisté na okrese Hodonín evidovali 61 těchto nehod, o rok později 63 nehod se zvěří a v roce 2007 se tento údaj zakulatil na rovných sedmdesáti nehodách vozidla se zvěří. Podle údajů myslivců přitom další tři nehody byly v nyní vyznačeném úseku v letošním roce. Jednou přitom dokonce musel zasahovat vrtulník.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.