Přihlásit

Psi se kvalifikovali pro lov (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Lesní zkoušky kvalifikují psa jezvčíka nebo teriéra jako upotřebitelného pro dosled spárkaté zvěře a slídiče navíc pro dohledání drobné zvěře v lesních honitbách," uvedl jednatel OMS Domažlice Petr Kopf. "Barvářské zkoušky pak prodlužují dosled spárkaté zvěře u obou skupin psů až za hranici dvanácti hodin." Na start lesních zkoušek se postavilo osm psů, barvářských zkoušek se zúčastnilo psů devět. "U lesních zkoušek obstálo z osmi psů sedm, na barvářských z devíti osm, jeden pes se nedostavil," sdělil Kopf a dodal, že v současné době jsou v našich honitbách dobré podmínky pro chov spárkaté zvěře, zkoušky proto mají velké opodstatnění.
Po sečtení výsledků skončily zkoušky v Kanicích v tomto pořadí.
1. Václav Šavlík mladší, Mezholezy u Kdyně, jagdteriér Chyta z Vranína, 2. Petr Kopf, Milavče, německý křepelák Olma z Čerchovky, 3. Václav Šavlík starší, Mezholezy u Kdyně, jagdteriér Moly od Staré vsi.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.