Přihlásit

Myslivecký posed zničila vojenská výbušnina (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Následkem exploze naštěstí nebyl nikdo zraněn, myslivecká kazatelna byla ale výbuchem značně zdevastována. Policisté nyní intenzivně hledají pachatele, kterému hrozí obvinění z nedovoleného ozbrojování.
"Posed odpálil neznámý pachatel vojenskou rozbuškou V30," uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková. Exploze podle jejích slov zcela zničila vnitřní vybavení posedu, shořely zde deky, matrace a další věci. Škody se předběžně odhadují na 4,5 tisíce korun.
"Oznamovatel případu našel v blízkosti kazatelny úlomek s označením výbušky UŠKA/90," doplnila mluvčí. Na místě zasahovali podle jejích slov také pyrotechnici, kteří odebrali vzorky z místa k provedení expertizy. "Poškozenou společností je Myslivecké sdružení z Jindřichova," upřesnila mluvčí.
S podobně razantním útokem se myslivci na Přerovsku dosud nesetkali.
"Občas se stává, že někdo nařízne nebo poničí posed. Něco takového ale za své působení nepamatuji," uvedl Marek Herman z odboru zemědělství přerovského magistrátu, který má na starosti oblast myslivosti.
Podle jeho slov můžou být motivy takového jednání různé. "Může jít třeba o někoho, kdo nemá rád myslivce. Pohnutky pachatele se ale dají jen těžko odhadnout," řekl Herman.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.