Přihlásit

Účastníky barvářských zkoušek déšť ani bouře neodradily (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za velice nepříznivého počasí, kdy se nad okresem přehnalo několik vydatných bouří, v sobotu 16. srpna nastoupilo u Vinárny pod Třešňami v obci Slavkov třináct přihlášených účastníků barvářských zkoušek jezevčíků a teriérů. Zkoušky hostilo myslivecké sdružení Kasivec Slavkov, které mělo zkoušky s velkou pečlivostí připraveno a neponechalo nic náhodě.
Na nástupu bylo možno vidět zástupce pěti plemen psů. Ke zkouškám nastoupilo sedm jezevčíků, dva border teriéři, dva alpští jezevčíkovití brakýři, jeden německý krátkosrstý ohař a jeden maďarský krátkosrstý ohař (účast ohařů povoluje zkušební řád). Po zahájení zkoušek představil vrchní rozhodčí Mgr. Milan Hampl sbor rozhodčích a seznámil všechny s průběhem celých zkoušek. Následovalo rozdělení do dvou skupin a poté se všichni odebrali do honitby ke splnění jednotlivých disciplín.
Pěkný zážitek každému úspěšnému vůdci po skončení práce na barvě připravili trubači z řad myslivců Michal Tureček a Pavel Pastorek.
Vítězkou zkoušek se stala fenka maďarského krátkosrstého ohaře Kora Selle Pavly Mičulkové, která také získala ocenění za nejlepší práci na barvě. Na druhém místě skončila Citadel Laváre Morávia, fenka německého krátkosrstého ohaře, vedená Jaroslavem Burdou. Jako třetí se umístila fenka alpského jezevčíkovitého brakýře Jenny z Rudimova Radima Šebesty. Celkově se šest psů umístilo v I. ceně a sedm psů v II. ceně.
Velký dík patří rozhodčím za spravedlivé posuzování, mysliveckému sdružení Kasivec Slavkov v čele s Antonínem Bartošem, předsedou sdružení, za propůjčení honitby a přítomným členům MS Slavkov, kteří se obětavě podíleli na organizaci zkoušek.
Nadcházející všestranné zkoušky ohařů 23. a 24. 8. budou zahájeny každý den od 8 hodin ráno u chat mysliveckých sdružení, v sobotu v Horním Němčí a v neděli v Dolním Němčí.




 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.