Přihlásit

Velká cena Velichovek (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek v Náchodě první zářijovou neděli uspořádal svůj tradiční vrcholný závod sezóny - Velkou cenu Velichovek.
"Myslivecká střelnice, ležící na okraji známých lázní Velichovky a patřící firmě Karsit Jaroměř, je mezi sportovními střelci a jejich příznivci proslulá svým krásným přírodním prostředím a perfektní vybaveností. K závodům se sešlo 45 závodníků, převážně z východočeského regionu. Soutěžilo se za příjemného podzimního počasí v myslivecké disciplíně střelbě "na baterii" na 50 asfaltových terčů a v disciplíně "lovecké kolo" na 40 terčů," informoval nás předseda střelecké komise Josef Klouček. V disciplíně "baterie" zvítězil známý závodník Václav Špaček z Hradce Králové výkonem 47 zásahů. Na druhém místě se umístil Josef Žák a na třetím Petr Potoček - oba rovněž výkonem 47 terčů. O konečném pořadí mezi nimi rozhodl až rozstřel.
V disciplíně "lovecké kolo" zvítězil Michal Borůvka z Rohoznice výkonem 39 terčů, druhý byl Václav Špaček s 38 zásahy a třetí Václav Musil rovněž s 38 terči.
Přípravu a organizaci závodu zajistili členové střelecké komise při OMS Náchod, kteří rovněž zastávali funkce rozhodčí střelby a administrativního zpracování výsledků.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.