Přihlásit

Myslivci zvou: Hurá do lesů! (Znojemský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Aktovky nahradily batohy se svačinou. Čekal nás nádherný den plný dobrodružství. Cesta autobusem se nám zdála dlouhá, ale jakmile se v dálce objevila střecha hradu Roštejna, všichni ožili.
Vystoupili jsme do svěžího slunečného dne, nedočkaví, co se vlastně bude dít.
Ihned se nás ujali myslivci - zástupci Lesů České republiky - kteří nám připravili netradiční program.
Na lesní stezce jsme plnili přírodovědné úkoly - poznávali jsme houby, stromy, seznamovali jsme se s místním lesem, dovídali jsme se zajímavosti o lesní oboře a o životě zvířat.
Přesvědčili jsme se, že některé naše znalosti se nám přes prázdniny tak trochu vykouřily z hlavy, ale přesto jsme se snažili a byli jsme odměněni spoustou drobností, knih a také tričky.
Protože trasa byla náročná, v cíli na nás čekalo překvapení v podobě opečené klobásy.
Na většinu dětí zapůsobila ukázka dravých ptáků a sov. Byla doplněna odborným a také vtipným komentářem.
Milovníci historie si přišli na své při vystoupení skupiny historického šermu. Zejména kluci byli uneseni středověkými zbraněmi, které si mohli osahat či potěžkat.
Na závěr jsme byli pozváni na prohlídku Roštejna. Z chladných stěn místností na nás dýchla atmosféra starých časů a ze stropu chodeb na nás shlížela strašidla rozmanitých druhů.
Tak takhle se učit - to by bylo něco! Bohužel, den uběhl příliš rychle amyjsme museli spěchat do autobusu, aby nás odvezl domů.
Byli jsme nadšeni a spokojeni a děkujeme lesákům za bezvadně připravený program.

M. Dancingerová, S. Holíková

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.