Přihlásit

Patnáctá Svatohubertská slavnost na Kuksu (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kuks
Skvostný areál barokního hospitálu bude v sobotu 4. října hostit 15. ročník Svatohubertské slavnosti na Kuksu. Po celý den bude připravený pestrý program. V areálu před hospitálem se můžete těšit například na příjezd Hubertovy jízdy, ukázku výcviku a práce psů loveckých plemen či vystoupení sokolníků skupiny Zeyferos.
V kostele Nejsvětější Trojice budou koncerty, například slovinského mužského pěveckého sboru Dekani.
Od 18 do 19.30 hodin bude v kostele sloužena svatohubertská troubená řádová mše. Od 19.30 do 20 hodin následuje ohňové vystoupení s ohňostrojem na loukách pod terasou. Další bohatý program bude připraven na hospitálním dvoře, v zahradách či v lapidáriu. K dispozici bude občerstvení všeho druhu (zvěřinové speciality, burčák, víno, medovina atd.)
U stánků si bude možné prohlédnout a koupit řemeslné a jiné výrobky a nebudou chybět ani ukázky řemesel.
Lovecký Řád sv. Huberta založil hrabě František Antonín Špork (1662 až 1738) na svátek sv. Huberta 3. listopadu 1695 v Lysé nad Labem. Špork sám se jmenoval velmistrem a členství uděloval podle svého uvážení. Členy se mohli stát jen ti, kteří se na svých panstvích aktivně věnovali myslivosti.
Podrobný program a fotografie:
www.radsvatehohuberta.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.