Přihlásit

Zdivočelí psi ohrožují obyvatele Mladoboleslavska (ČRo střední Čechy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Například Simoně Zajícové psi už napadli psa, který je za plotem, zardousili půlroční kotě, slepici a tři kachny. Se psy se setkali i její sousedi, kterým vlezli do králíkárny a zakousli králíky. Podle Simony Zajícové se k domům zdivočelí psi přiblíží klidně v pravé poledne, chodí z nedalekého lesa. Před dospělým člověkem utečou, otázkou je, co by udělali, kdyby se setkali s dítětem.

Simona Zajícová ještě dodala, že psy viděli už i lidé z okolních obcí. V obci se mluví i o tom, že někomu utekli šakali. To vyvrací starosta Vrátna a myslivec Josef Dvořák, který se domnívá, že se kvůli zdivočelým psům v obci vytvořila zbytečná panika. Situaci by měla podle řešit obec. Jak ale tvrdí paní Zajícová, starostovi je to prý jedno a proto se obrátila na policii. Vedoucí policistů v Bělé pod Bezdězem Josef Houžvic Regionu sdělil, že policejní hlídky byly na místě a zjišťovaly komu by zvířata mohla patřit. Pokud by se podařilo zvířata zajistit, budou informovat starostu, který by měl zavolat odchytovou službu a zaplatit útulek. Pokud by policisté našli majitele zvířat, musel by zaplatit škodu za usmrcená zvířata. Starosta Vrátna Josef Dvořák si myslí, že zdivočelá zvířata už na místě nejsou. Podle starosty je možné 200 metrů od obce toulavé psi zastřelit. Podle něj to umožňuje myslivecký zákon.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.