Přihlásit

Ohrožené koroptve našly svůj nový domov v Jarošově (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Zakoupili jsme je v Letonicích na Vyškovsku. Záměrem je oživit genofond a zvýšit populaci chráněné koroptve polní ve volné přírodě," vysvětlil předseda mysliveckého spolku Jiří Laga.
Za drastickým úbytkem koroptví v přírodě stojí podle odborníků několik faktorů. "Na tomto stavu se podepisuje nedostupnost potravy, intenzivní hospodaření v místech jejich výskytu, mizení krajinné zeleně a některé další příčiny," poznamenal pracovník odboru životního prostředí Městského úřadu Uherské Hradiště Květoslav Fryšták.
V současné době se na Uherskohradišťsku vyskytuje několik stovek koroptví. Jejich stavy každoročně kontrolují pracovníci odboru životního prostředí. Poslední sčítání se konalo v březnu letošního roku a výsledek ukázal, že v regionu se nachází 758 těchto ptáků.



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.