Přihlásit

Na Velké ceně Zebína potěšili mladí střelci (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěžilo se ve střelbě z brokovnice univerzální trap 3x25 terčů (tato disciplína byla rozdělena na kategorie veteráni a senioři, kde prvních šest střílelo navíc i finálovou položku na 25 terčů) a ve střelbě z malorážky na terč běžící lišky.
Pro mladé střelce byl připravený sériový závod z malorážky vleže na terč kamzíka. Na trapu se přihlásilo osmatřicet závodníků, na střelbu z malorážky dvaadvacet střelců a patnáct střelců v kategorii dorostenců a dorostenek. Vítězství na univerzálním trapu v kategorii seniorů obhájil Zdeněk Chaloupský z Psinic nástřelem 70+23+1 terč, druhé místo obsadil Karel Kubec z Doks 72+21 terčů a třetí skončil Rostislav Pipek z Ostravy 69+20 terčů. V kategorii veteránů bylo pořadí následující: 1. Jaroslav Moravec ze Solnice 71+22, 2. Václav Musil 67+19, 3. Jiří Rosenbaum z Kolína 64+19.
V malorážce na běžící lišku zvítězil po rozstřelu Josef Zvoníček (Jeřice) 94+10 bodů, 2. Josef Erben (Máslojedy) 94+5, 3. Tomáš Vik (Radim) 93.
V kategorii dorostenců získal zlatou medaili a hlavní cenu vzduchovku Slavia 631 de luxe (cenu věnovala ČMMJ Praha) Vladimír Nosek ml. 191 bodů z Radimi, druhé místo obsadil Josef Haltuf ml. ze Staré Paky 161 bodů a třetí Dominik Šimek z Vidochova 133 bodů.
V kategorii dorostenek zvítězila Lucie Nosková z Radimi výborným nástřelem 190 bodů, druhá Kristýna Haltufová ze Staré Paky 155 bodů, 3. Gabriela Krausová z Lomnice nad Popelkou 124 bodů .
Před vyhodnocením výsledků byla vylosovaná tombola, kde hlavní cenou byla elektrická pila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.