Přihlásit

Na Hostýně se sejdou myslivci (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Program letošní svatohubertské pouti zahájí trubači na lesní rohy, kteří předvedou ukázky loveckých signálů a hudby," přiblížila pracovnice Matice svatohostýnské Kateřina Kotasová.
Po desáté hodině se pak vydá liturgický průvod od kostela k obrázkům svatého Huberta. Poté, co se pomodlí k patronovi lesáků a myslivců, následuje mše svatá v bazilice Nanebevzetí Panny Marie, kterou bude sloužit olomoucká arcibiskup Jan Graubner. "Mši doprovodí trubači a komorní smíšený sbor Collegium vocale. Po mši se návštěvníci mohou těšit na doprovodný program, který zahrnuje ukázky výcviku a práce loveckých psů, vábení jelenů, ukázky výcviku pernatých dravců, a po požehnání si zájemci mohou poslechnout koncert duchovní hudby," informovala Kotasová.
Zájemci o umění si v průběhu celé pouti prohlédnou obrazy Karla Bubílka a Václava Nesvětila. Lukostřelecký klub 3D z Mrlínku předvede návštěvníkům ukázky lovecké lukostřelby.
"Po celou dobu pouti si pak návštěvníci mohou zakoupit potřeby pro myslivce," uzavřela Kotasová.



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.