Přihlásit

Myslivečtí trubači zvou na Křivoklát (Berounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu 25. října se uskuteční na zámku Leontýn charitativní koncert pro zdravotně hendikepované obyvatele, na který naváže v Hejtmanských místnostech hradu Křivoklát vzdělávací seminář mysliveckých trubačů, vedený hornistou České filharmonie a ředitelem Trubačské školy J. Selementa ČMMJ Mgr. Petrem Dudou. Vyvrcholením mysliveckého svátku bude veřejný koncert v neděli 26. října od 10 hodin u kapličky sv. Eustacha nedaleko Křivoklátu, postavené před více než 300 lety k poctě patrona myslivců, římského vojáka a lovce Placida, později křtěného jménem Eustach. Koncert v provedení Pražského trubačského sboru a Křivoklátských trubačů, představí pod vedením P. Dudy hudební díla českých klasiků i současných autorů lovecké hudby. Křivoklátské hvozdy rozezní vznešené tóny lesních rohů, aby v pomyslné ouvertuře předznamenaly největší svátek mysliveckých trubačů - Národní soutěž v r. 2009, a zároveň dodatečně vyjádřily blahopřání zasloužilým myslivcům, kteří se v těchto dnech dožívají významných životních jubileí.
Zveme obdivovatele přírody Křivoklátska, příznivce lovecké hudby a všechny, kteří se cítí dobře ve společnosti přátel mysliveckých tradic a jejích nepomíjejících kulturních hodnot.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.