Přihlásit

Myslivci v noci honili motorkáře (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroměřížsko
Na skupinku mladíků na čtyřkolkách si v pondělí v noci políčili myslivci na Kroměřížsku. Banda motorkářů v lesích obcí Divoky a Roštín řádila krátce před půlnocí.
Dva mladíky z motorkářského gangu dopadl jednatel kroměřížského okresního mysliveckého spolku Jan Buksa. "Po jedenácté hodině jsem si všiml světel v lesích nad Divokami. Šel jsem proto rychle pro auto. Domníval jsem se, že jsou to pytláci," přiblížil noční událost Buksa.

Dva čtyřkolkáři nakonec neutekli
Jak se ale nakonec ukázalo, jednalo se o čtyřkolkáře, kteří lesní porost brázdili křížem krážem, bez ohledu na cestičky nebo třeba pozdní hodinu. "Dva z nich se mi podařilo chytit. Nechal jsem je, ať se mi k tomu vyjádří. Více v dané situaci udělat nemohu. Netuším ani, zda u sebe neměli náhodou zbraň. Zda třeba do lesa nevyjeli opravdu s úmyslem něco upytlačit," povzdechl si Buksa.

Podobně je tomu i v Hostýnských vrších
Obdobných případů regionální myslivci evidují stále více. Na tuto problematiku narážejí i třeba i v Hostýnských vrších.
"Je to opravdu čím dál tím horší. Motorkáři či čtyřkolkáři se prohánějí už i v horách a po hřebenech. Navíc jsou arogantní. Myslí si, že mohou jezdit úplně všude. Teď tím ale hodně plaší dančí zvěř, která je v říji," zlobí se tamní myslivec František Durďák.
Nejhorší situace je podle něj hlavně odpoledne, před volnými dny a v době svátků.
Na neukázněné motoristy jsou zpravidla krátcí i samotní policisté.

"Přestupku proti majetku se dopustí, až když něco zničí. V lese je to pak přestupek proti lesnímu zákonu," konstatovala kroměřížská policejní mluvčí Květoslava Malenovská. V každém případě by ale podle ní neměli myslivci nebo majitelé pozemků brát právo do svých rukou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.