Přihlásit

Policejní kontrola myslivců? Muži v zeleném letos nehřeší (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Židlochovice, Přísnotice
"Kontrolujeme zbrojní průkazy, doklad ke zbraním, lovecké lístky a pojištění. Nakonec dáme myslivcům namátkově fouknout, zda nepili alkohol," upřesnil vedoucí inspektorátu pro zbraně, střelivo, výbušniny a drogy Igor Šoukal. Největší zmatky byly s doklady ke zbraním. Většina myslivců má totiž pušek několik a chvíli jim trvá, než najdou ten správný průkaz. Nakonec však policisté nepřišli ani na jediný přestupek.
Loni myslivci tak ukázkoví nebyli. Policisté tehdy při kontrole před hony museli zabavit zbraň třem opilým myslivcům. "Ti nadýchali od 0,3 do 0,7 promile alkoholu. Pro odevzdanou zbraň si pak měli přijít na policii a zaplatit pokutu. Když si však jeden z těch výtečníků pro pušku přišel, dali jsme mu opět dýchnout, a on byl znovu opilý. Musel tedy přijít za tři dny ještě jednou," zavzpomínal mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.