Přihlásit

Dva metry hluboká jímka se stala smrtelnou pastí pro pět kanců (Kladenský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

O jejich záchranu se pokoušely hlídky Městské policie Kladno. Z odpovědí dotazovaných odborníků ale vyplynulo, že bohužel neměly velký úspěch.
"Strážníci, kteří byli do areálu přivoláni, celou situaci konzultovali s myslivcem. Ten ale varoval, že takto odrostlá zvířata jsou velmi nebezpečná a jediné možné řešení v danou chvíli je jejich odstřel," uvedla mluvčí městské policie Jiřina Forejtová. Stejný názor měli i přivolaní hasiči, kteří uvedli, že divočáky jsou schopni vyprostit pouze zastřelené nebo uspané. V opačném případě by se totiž jednalo o hazardování s životy několika lidí.
Další dotaz provedli strážníci u veterinárního lékaře, který rozhodně doporučil odstřel zvířat.
"Hlídka tedy na uvedené místo zajistila dva členy mysliveckého sdružení. Prostor proto uzavřeli, aby mohl být uskutečněn bezpečný odstřel škodné a poté strážníci pomohli zvířata vyprostit z jímky," sdělila Forejtová.
S mrtvými divočáky bylo dále naloženo v souladu mysliveckým zákonem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.