Přihlásit

Příborští myslivci oslavili 85 let trvání myslivosti (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

A tak proběhla oslava tohoto výročí v sobotu 25. října odpoledne v Katolickém domě v Příboře jako Hudební slavnost za účasti předsedy OMS ČMMJ Nový Jičín Pavelky, který na začátku programu předal Čestná uznání oběma příborským sdružením za příkladnou péči o myslivost. Hudební slavnosti byli přítomni: vedení města Příbora v čele se starostou Strakošem, zástupce orgánu státní správy myslivosti Jiřík, myslivecká veřejnost s rodinami, oslavu poctil svou návštěvou taky člen Řádu sv. Huberta Ivo Otáhal.
Zahajovací fanfára Vítání v sedmnáct hodin všechny přítomné uvedla do programu premiéry oslavy myslivosti v Příboře.
V první polovině programu mezi průvodním slovem o historii myslivosti a troubení vystoupilo trubačské trio mladých příborských trubačů, kteří předvedli skladby Leopolda Koželuha, Ondřeje Antona a signály Antonína Dyka.
Po přestávce vystoupil hlavní host programu Pěvecké sdružení Kopřivnice se svým samostatným blokem úprav lidových písní a společným předvedením některých fanfár k poctě ulovené zvěře s trubači. Program pak vyvrcholil předvedením celé Svatohubertské mše Petra Vacka a Josefa Selementa v podání trubačů a třicetičlenného pěveckého sboru.
Mimořádný kulturní zážitek ocenilo obecenstvo dlouhým potleskem a starosta města poděkováním. Oběma mysliveckým sdružením pak byla udělena Cena starosty města. Své dojmy si pak účinkující a obecenstvo ještě dlouho sdělovali při klasickém srnčím guláši.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.