Přihlásit

Postřelený myslivec na oko nevidí ani po dvou operacích (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jihlava
Ani po dvou operacích nevidí myslivec Igor Novák z Brněnska na jedno oko. Zatím neznámý kolega ho v polovině října postřelil při lovu na kachny v Knících u Telče na Jihlavsku.
"Prognóza od lékařů je špatná. Na oko prakticky vůbec nevidím a pravděpodobně budu mít trvale poškozený zrak," svěřil se Deníku Igor Novák.
Ten je nyní v domácím léčení a tento týden byl u prvního výslechu na policii.
"Nakreslil jsem jim plánek, jak to tehdy na honu bylo, ale kdo střílel, lze jen těžko říci. Podle broku, který mi lékaři vyndali z oka, musím říci, že nešlo o odražený brok, protože na něm nebyla žádná deformace. Jedině že by se odrazil od hladiny rybníka," myslí si Novák.

Případ překvalifikují
Podle informací Deníku policie s největší pravděpodobností případ z přestupku překvalifikuje na trestnýčin ublížení na zdraví.
"Je to možné, ale zatím se tak nestalo, protože čekáme na výslech poškozeného a na výsledky expertizy zajištěného broku," informovala jihlavská policejní mluvčí Jaroslava Slavíková.
Postřelený myslivec má ale nyní největší starost o svou budoucnost. Policisté mu už dali jasně najevo, že minimálně rok nesmí sednout za volant.

Špatný odhad
"Řidičák mi sice nechali, ale upozornili mě, že kdyby se něco stalo, tak bych to mohl odnést," prozradil poškozený Igor Novák.
Ten nyní vidí pouze na jedno oko, které si jen pomalu zvyká na změnu prostorového vidění. "Sám bych do auta nesedl, protože mám například špatný odhad vzdáleností," vysvětluje postřelený myslivec Igor Novák.
Omezen bude i ve svém zaměstnání. Pracuje ve firmě, která se zabývá výrobou asfaltu,a jako mechanik se často pohybuje ve výškách.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.