Přihlásit

Policisté si posvítili na myslivce (Přerovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Akce proběhla na třech stanovištích na Hranicku, na dvou na Lipnicku, a na Přerovsku jsme zkontrolovali čtyři stanoviště," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Podle jejích slov se akce zaměřila především na kontrolu dokladů, nutných k držení a nošení zbraně, jako je zbrojní průkaz, evropský zbrojní pas, zbrojní průvodní list, průkaz zbraně, lovecký lístek a doklad o pojištění.
"Zjišťovali jsme také, zda mají myslivci zabezpečené zbraně při přepravě a v jakém jsou technickém stavu," doplnila Zajícová. Podle jejích slov přistihli policisté dva myslivce, kteří požili alkohol. "Hodnota, kterou přístroj zaznamenal, však nebyla větší než 0,2 promile," řekla mluvčí. Za tento přestupek na úseku všeobecné vnitřní správy byli myslivci potrestáni uložením blokové pokuty tisíc korun. Kontrolu prováděli policisté u celkem devětatřiceti osob.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.