Přihlásit

Medikamenty ochrání zvěř před parazity i na Slovácku (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Finanční prostředky použijeme na nákup širokospektrálního léčiva, které je určeno k prevenci parazitárních chorob u veškeré spárkaté zvěře," objasnila účel dotace Marie Gejdošová, jednatelka Okresního mysliveckého spolku (OMS) Českomoravské myslivecké jednoty v Uherském Hradišti.
Antiparazitární přípravky se podle předsedy OMS Karla Blahuška podávají v honitbách už devět let jelení, srnčí, daňčí, mufloní a černé zvěři.
"Usilujeme o to, aby byla antiparazitární akce provedena ve všech honitbách, kde se spárkatá zvěř chová. Pokud by zvěř takové krmivo nedostala, hrozí nebezpečí šíření některých parazitárních onemocnění. Ta jsou přenosná i na pasoucí se domácí zvířata," upozornil Blahušek.
To potvrzují i další příslušníci Hubertova cechu - myslivci. Ozdravná akce u spárkaté zvěře bude provedena plošně ve všech honitbách a ve stejném časovém období v lednu příštího roku.
"Každému myslivci je jasné, že pouze zdravá spárkatá zvěř je silná trofejově i ve zvěřině. Myslivci by měli být nejdříve chovatelé zvěře, pak ekologové a lovci, ale také ekonomové," nechal se slyšet Miroslav Mazůrek, hospodář mysliveckého sdružení Háj Velehrad, Modrá.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.