Přihlásit

Ze Skansky míří do CE Wood (Ekonom)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Majoritní podíl by už brzy měl získat jeden z fondů založený britskou společností RP Capital. U jejího vzniku stál nejbohatší Čech Petr Kellner, ale ten do CE Wood neinvestuje. Vícero zdrojů z podnikatelských kruhů tvrdí, že skutečným investorem je Jiří Poletín, dříve klíčový manažer stavební společnosti Skanska, dnes spolumajitel a šéf dozorčí rady hokejového klubu HC Slavia Praha. Podle těchto zdrojů se na investici údajně spolupodílí i Poletínův přítel, generální ředitel společnosti ČEZ Martin Roman.
Poletín i Roman tyto informace označili za nepravdivé, exmanažer Skansky na dotaz týdeníku Ekonom pouze připustil, že dostal nabídku CE Wood řídit. Současný šéf CE Wood Ivan Doubrava zase přiznal, že právě Poletín je jednou z osob, která v jednáních nově příchozí akcionáře zastupuje. Kdo jsou tito noví vlastníci, Doubrava prý neví.
Akcionářské změny přicházejí za situace, kdy majitelé CE Wood dokončují jednání s Lesy ČR o náhradě miliardových škod, jež státní podnik zlínské firmě "nespravedlivě" zadanými zakázkami údajně způsobil. Zatím není zřejmé, kdo z případných dohod bude profitovat, zda staří, či noví vlastníci.
Jiří Poletín má ve státních lesích patrně dobré kontakty. Loni se mu podařilo od Lesů ČR získat povolení k odstřelu jelena s největším parožím v historii české myslivosti.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.