Přihlásit

Koutský střelecký klub se činí (Týdeník Domažlicko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kout na Šumavě
Sportovně-střelecký klub byl založen již v roce 1972. V současné době se prezentuje jako nezávislé občanské sdružení pod hlavičkou Českého střeleckého svazu.
"Provozujeme sportovní střelnici. Jedná se o střelnici na okraji Koutského lesa s možností střelby z dlouhých zbraní na vzdálenost 50 metrů nebo z krátkých zbraní na vzdálenost 25 metrů. Střelecká stanoviště jsou v této části zastřešena kovovou konstrukcí s plechovým opláštěním a výklopnou přední stěnou. Ze střeliště lze střílet z krátkých i dlouhých zbraní všech běžně dostupných ráží. Dále je možné používat zbraně brokové a historické, včetně luků, kuší či praků," uvedl předseda klubu Josef Dufek.
Druhou částí střelnice je brokové střeliště, na kterém se provozuje broková střelba: trap nebo automatický trap.
Součástí střelnice je i společenská místnost, která nabízí příjemné posezení pro 25 lidí. Kolem venkovního grilu najde místo až 50 lidí. Na přilehlé parkoviště se vejde 25 až 30 osobních vozů.
Sportovně - střelecký klub pořádá každoročně přibližně 15 střeleckých akcí v různých disciplínách na různé výkonnostní úrovni.
"Pořádáme také dvě akce pro postižené děti ze sdružení Zajíček na koni, branný závod pro základní školu v Koutě a střelby pro místní myslivecké sdružení. Zajišťujeme náborové soutěže a střelby pro Celní úřad Domažlice. Spolupracujeme se třemi německými kluby a pořádáme nejvyšší výkonnostní střeleckou soutěž Pohár Šumavy," pokračuje Dufek. Sportovně - střelecký klub se výborně prezentuje i na mnoha soutěžích.
"Zúčastňujeme se soutěží, které jsou většinou rozděleny na výkonnostní kategorie. Náš klub je zařazen v druhé výkonnostní třídě. Podařilo se nám získat například páté místo v libovolné malorážce na Velké ceně v Pňovanech nebo čtvrté místo na Velké ceně Poháru svornosti v Plzni. Samozřejmě si nenecháme ujít ani střelecký Západočeský pohár," řekl Deníku předseda střeleckého klubu.
Všem těmto úspěchům, kterými se může klub pochlubit, však předcházejí hodiny tvrdé práce.
"Činnost klubu neznamená jen účast na závodech, ale hlavně nekonečné hodiny, které musíme odpracovat. Letos naši členové zvládli celkem 380 brigádnických hodin. Bez nich, jejich ochoty a pracovitosti by náš klub nemohl fungovat. Jedná se většinou o velké akce, které jsou jak časově tak i finančně velice náročné," vyvětlil Dufek a pokračoval: "Nemůžeme čerpat žádné dotace a na všechno si musí klub sám vydělat. Výdělek nám plyne hlavně z pronájmu střelnice, kterou se snažíme udržovat v bezvadném pořádku. Chtěl bych touto cestou poděkovat našim sponzorům za jejich dary, které nám velice pomáhají."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.