Přihlásit

Myslivec se z honu živý už nevrátil. Měl infarkt? (Kutnohorský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kutnohorsko
Zatímco nimrodi ve Žlebech či ve Vrdech si v sobotu večer při poslední leči užili radostné rozloučení s loveckou sezonou, jejich kolegům z Mysliveckého sdružení Lověna Dobřeň bylo v té době do pláče a drželi smutek.
Na jednom z posledních letošních honů došlo mezi obcemi Dobřeň a Vysoká k tragické události. O život přišel asi šedesátiletý účastník tradiční akce. Příčinou smrti nebylo zřejmě cizí zavinění, ale náhlé zdravotní potíže.
Myslivce po kolapsu se nepodařilo přivést k životu ani s pomocí záchranné zdravotnické služby. "Kolegové se snažili o resuscitaci po telefonu a po příjezdu v oživování pokračovali, ale neúspěšně," smutně konstatovala mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková s tím, že u mrtvého bylo podezření na akutní infarkt myokardu.
Sobotní neštěstí se stalo v revíru předsedy Okresního mysliveckého spolku Kutná Hora, ovšem ten se k celé věci nechtěl ani s jednodenním odstupem vyjadřovat. "Nebudu k tomu podávat žádné informace," řekl jen velmi stroze.
Zvláštní je, že o případu alespoň pro jistotu nikdo neinformoval Policii České republiky. Ještě v neděli o ničem neměl tušení ani operační důstojník. "Skutečně nic hlášeno nebylo," ověřil si po devatenácté hodině okresní policejní mluvčí Daniel Votroubek.
Někteří příznivci Hubertova cechu drželi ve vztahu k médiím bobříka mlčení již před rokem, kdy jeden z nich postřelil u Malešova bývalého kutnohorského kriminalistu Jana Marhana. Ten se honu zúčastnil jako lovec. Neboť způsobené zranění tehdy nemělo ve smyslu trestního zákona charakter ublížení na zdraví - pracovní neschopnost, respektive doba léčení trvala méně než deset dnů - skončil případ v neveřejném jednání u přestupkové komise.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.